dissabte, 23 d’abril del 2011

Sant Jordi: Un cavaller que mata el drac

                                       Sant Jordi: Un cavaller que mata el drac
Tots tenim un drac intern , extern o ambdós. Tots tenim pors, conflictes i en més o menys mesura hem estat oprimits per un drac d’una superestructura.



Tenir com a patró un sant que ens mati el drac ens ajuda molt.


Com a catalans el necessitem prou a nivell polític i social... Ho sabem prou bé a dia d’avui de 2011...


Com a dones necessitem creure que hi ha un cavaller que ens mata el drac que en assetja... El cavaller, a l’estil medieval de l’amor cortès, en regala després la rosa vermella que ha nascut de la sang del drac.


La llegenda cristiana diu que Sant Jordi va ser un militar romà convertit al cristianisme, el qual va esdevenir màrtir per a no voler renunciar a la seva fe.


La llegenda catalana diu que Sant Jordi va sorgir de la vila Montblanc, on a la muralla hi ha una porta d’entrada anomenada Portal de Sant Jordi.


A l’època medieval,la noblesa barcelonina, celebrava la diada al Born tot celebrant torneigs i justes, ales dames nobles rebien una rosa com a regal del seu cavaller.


El Sant Jordi per tant, és un cavaller que ens fa viure en la il•lusió. Tots i totes sabem que és una llegenda, que històricament no està del tot comprovat, però... Tant és!


Necessitem Sant Jordi, necessitem celebrar-lo i barrejat totes les nostres tradicions, totes les nostres creences representades en una sola diada: cultura, religió, nació i amor.


S’Hi afegim el fet que  des del 23 d’abril  de 1929, a l’estat espanyol , es va decretar el dia del llibre , en record de la mort de Cervantes , com a Anglaterra per la mort de Shakespeare.


Ja tenim  doncs, un dia rodó: llibres, roses i celebració en honor d’un senyor que ens  ha matat el malvat drac.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada